NIC_5070

Nedtellingen har startet: Bli klar til åpenhetsloven

Øk din kompetanse på bærekraftsarbeid ved å ta kurs hos oss

Det er et halvt år til åpenhetsloven trer i kraft, noe som innebærer at fra 1. juli blir opp mot 9.000 norske bedrifter pålagt å utføre og redegjøre for aktsomhetsvurderinger. Om du ennå ikke vet hva aktsomhetsvurderinger er, bør du melde deg på kurs hos oss.

– Gjennom kursene våre vil vi hjelpe flest mulig av våre medlemmer med å forberede seg på å oppfylle kravene i åpenhetsloven. Loven pålegger virksomheter over en viss størrelse å utføre aktsomhetsvurderinger. Aktsomhetsvurderinger er vår kjernekompetanse og vi er veldig klare for å bistå,  forteller kursansvarlig og seniorrådgiver Simen Høy Dypvik.

Unik kursrekke i aktsomhetsvurderinger

– Vår kursrekke i aktsomhetsvurderinger er unik, og vi er alene om å tilby dette. Vi kurser våre medlemmer trinn for trinn gjennom aktsomhetsvurderingsmetodikken. I løpet av seks kurs på 2-3 timer per gang, får du en praktisk innføring krydret med eksempler på god praksis fra bedrifter som har jobbet med dette lenge før det ble lovpålagt, sier seniorrådgiver Simen Høy Dypvik.

Gjør rapporteringsjobben din enklere ved å delta på kurs

I tillegg til kurs i aktsomhetsvurderinger tilbyr vi også kurs som «Overvåke og rapportere» (12.januar) og «Innspurt rapportering basisnivå» (25. januar).

– Det nærmer seg innspurt for våre medlemmer i rapporteringsmalen til Etisk handel Norge. For at det ikke skal bli for hektisk for våre medlemmer før fristen 18. februar, så gjelder det å komme i gang tidlig. Ved å delta på disse to kursene får du veldig god hjelp i ditt eget rapporteringsarbeid. Det anbefaler jeg på det sterkeste, sier Simen Høy Dypvik.

Gratis månedlig webinar om åpenhetsloven

Også dette semesteret vil vi fortsette med våre populære gratis-webinarer om hva åpenhetsloven er, en gang i måneden.

– ­Vi har hatt over 500 deltakere på disse gratis kursene som gir deg en innføring i hva åpenhetsloven krever av din bedrift, forteller daglig leder i Etisk handel Norge Heidi Furustøl og medlem av Etikkinformasjonsutvalget som skrev lovutkastet til åpenhetsloven. Neste gratis kurs er 27. januar kl 09.00-10.00, så her er det bare å melde seg på eller videresende til andre.

– Og den 19.januar har vi seminar om åpenhetsloven og viktigheten av god interessent-involvering. Dette er et eksklusivt tilbud til bare våre medlemmer, forteller Furustøl. ­

– Det er allerede nå stor interesse og debatt rundt åpenhetsloven og hva som skal til for å oppfylle aktsomhetsvurderings- og informasjonsplikten for virksomheter, og kvaliteten på aktsomhetsvurderingene. Derfor holder vi derfor seminaret: «Åpenhetsloven – hva vil sivilsamfunnet spørre om?» Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty og sivilsamfunnets representant i OECDs norske kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv og Emilie Olderskog, direktør bærekraft og samfunnskontakt i Mills/Agra, vil gi en innføring i hva bedriftene bør forberede seg på, forteller Furustøl.

Seminar om bedrifters klimarisiko

Det blir også seminar for medlemmer i bruken av nytt risikokartlegging- og prioriteringsverktøy den 20. januar.

Dette semesteret arrangerer vi også eget kurs om klimarisiko (18.1), om hva klimarisiko er og hvordan bedrifter kan kartlegge sin klimarisiko. Hvordan kan og bør virksomheter analysere, vurdere og håndtere klimarisiko? Hva er sammenhengen mellom klimarisiko og aktsomhetsvurderinger? Og hvordan kan din bedrift rapportere og kommunisere rundt egen klimarisiko?

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å melde seg på våre seminarer. Det vil gjøre ditt bærekraftsarbeid lettere. Er du ikke medlem? Da bør du vurdere medlemskap og få den hjelpen du trenger for å forberede din bedrift på åpenhetsloven.

 

 

 

Medlemskap

Medlemmer i Etisk handel Norge får tilgang til rådgivning, verktøy og ressurser som hjelper deg med utfordringer knyttet til etisk handel