cta1

Gikk du glipp av etisk handel-konferansen? Se foredragene her!

IEH-leder Heidi Furustøl åpnet årets etisk handel-konferanse med å oppfordre til bærekraftrevolusjon, og i løpet av dagen fikk vi servert ulike metoder for endring. Mange av foredragsholderne har alt bidratt til å revolusjonere egen forretningsmodell, til fordel for både arbeidere, miljø og avkastning.

Caroline Rees fra SHIFT, som har bidratt til FNs prinsipper for bærekraftig handel, var først ut. Hennes budskap til næringslivet var både komplisert og enkelt: Fokusér på å respektere menneskerettighetene, så kan vi sammen endre millioner av liv til det bedre.

Se Rees her!

«Start med å gi arbeiderne lønn til å leve av. Det er nøkkelen», sa Rees og minnet om hvordan en anstendig lønn vil gagne hele familier og sørge for bedre mat, bolig, helsetjenester og mulighet for skolegang. Med ett enkelt virkemiddel, nemlig lønn, kan man nå mange bærekraftsmål.

Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge, snakket om bærekraft og finans.

Se Kreutzer her!

«I finans låner vi gjerne bort penger til noen som trenger noe, som for eksempel en bolig. Men vi liker at folk har en plan for å betale tilbake. Nå låner vi ressurser fra fremtiden, uten en plan for hvordan vi skal gjøre opp for oss, sa Kreutzer. 

Louise Nicholls fra Marks and Spencer, som har bidratt sterkt til at den britiske giganten har tatt bærekraft inn som en del av virksomheten, sa ganske enkelt at «bærekraft lønner seg. Vi har bevist det».

Se Nicholls her!

Transformers talk

Jan Christian Vestre som leder utemøbelprodusenten Vestre, argumenterte for en kompromissløs omfavnelse av bærekraftig business.

Se Vestre her!

«Folkens, ikke kom her og si det ikke er mulig. Jeg gjør det allerede, og tjener penger på det også!»Se

Flere transformers:

Hege Holter Brekke, CEO, Pierre Robert Group

Kjetil Istad, CEO, Sykehusinnkjøp

Annabelle Lefebure-Henriksen, Sustainability Manager, Varner

Søk opp «Etisk handel konferanse 2018» for å se utspørringen av våre “transformers”, og paneldebatten med Harald V. Nikolaisen, CEO, Statsbygg, Stig Ebert Nilssen, Executive Vice President and CEO Orkla Care,​ Jens Frølich Holte, statsekretær i UD, og John Peder Egernæs, generalsekretær i Amnesty International Norway.

Medlemskap

Medlemmer i Etisk handel Norge får tilgang til rådgivning, verktøy og ressurser som hjelper deg med utfordringer knyttet til etisk handel