Dersom rapporten er fylt ut på en god måte og oppfyller våre krav til basisnivå, vil denne være i tråd med åpenhetslovens krav til redegjørelse under §5. Noen medlemmer leverer GRI-rapport, disse offentliggjøres også i listen under.
Etisk handel Norge er et ressurssenter for bærekraftig forretningspraksis med over 200 medlemmer fra privat, frivillig og offentlig sektor. Vi bistår våre medlemmer fra næringsliv og offentlig sektor med å kartlegge, forebygge og begrense eventuelle negative konsekvenser av innkjøpspraksis og produksjon av varer gjennom aktsomhetsvurderinger – en internasjonalt anerkjent metode som avdekker hvilken effekt virksomheten har på mennesker, samfunn og miljø.
Hvert år må medlemmene levere en rapport om arbeidet med aktsomhetsvurderinger og etisk handel. Til grunn for dette arbeidet ligger Etisk handel Norges prinsipper som dekker områdene anstendig arbeid, menneskerettigheter, miljø, klima, antikorrupsjon og dyrevelferd. Medlemmene er forpliktet til å rapportere om hvilke utfordringer de står overfor og hvilke tiltak som gjennomføres for å håndtere utfordringene, med spesielt fokus på leverandørkjeden.
Størsteparten av våre medlemmer rapporterer i vår digitale rapporteringsmal. Denne baserer seg på OECDs modell for aktsomhetsvurderinger, på lik linje som kravene i til redegjørelsen i åpenhetsloven. Modellen har seks trinn som beskriver hvordan virksomheter kan jobbe for mer ansvarlig og bærekraftig forretningspraksis. Å være god på aktsomhetsvurderinger betyr ikke at en virksomhet ikke har noe negativ påvirkning, men heller at virksomheten er åpen og ærlig om utfordringer og håndterer dette på best mulig måte i samråd med sine interessenter.