Åpent for alle

FULLTEGNET: Kurs i ansvarlig innkjøpspraksis

Det blir ett fysisk og ett digitalt kurs, alle som har meldt seg på fysisk oppfordres sterkt til å stille i Hausmannsgate 19.

Åpent for alle

Om 2 måneder
18. april
09:00
- 12:00

Hvor

Hausmanns gate 19

Språk

Norsk

Pris

500 for medlemmer
3000 for ikke-medlemmer

Bidragsytere

Kaja Elise Gresko DSC_9104
Kaja Elise Gresko
Seniorrådgiver
Cathrine Berg-Nielsen 8811
Cathrine Berg-Nielsen
Seniorrådgiver

Å være bevisst på egen innkjøpspraksis er en sentral del av en virksomhets aktsomhetsvurderinger og kan ha stor påvirkning på leverandørers mulighet til å etterleve etiske retningslinjer. Dette kurset gir deltagerne kunnskap om sammenhengen mellom innkjøpspraksis og risiko for negativ påvirkning på mennesker, samfunn, og miljø. Kurset gjennomgår også eksempler på tiltak og god praksis for å bedre egen innkjøpspraksis og dermed muliggjøre leverandørers arbeid med forbedringer av forhold i leverandørkjeden.

Vi oppfordrer til fysisk deltakelse, men det er mulig å delta digitalt for de som har lang reisevei.

Målgruppe

Innkjøpere og Innkjøpsansvarlige, CSR- og etisk handelsansvarlige, merchandisers, logistikk og produktutviklere/designere

Læringsmål

Gjennom dette kurset vil deltakerne:

  • Få en forståelse av sammenhengen mellom egen innkjøpspraksis, åpenhetslovens plikter og spesifikt aktsomhetsvurderinger
  • Få en bedre forståelse av hvordan egen innkjøpspraksis kan forårsake brudd på etiske retningslinjer
  • Få en bedre forståelse av hvordan samarbeid med leverandører om innkjøpsprosedyrer kan være et effektivt tiltak for å redusere risiko for brudd
  • Begynne kartlegging av egen innkjøpspraksis

 

Forkunnskaper og forberedelser

Deltakere bør ha god kjennskap til aktsomhetsvurderinger, gjerne ved å ha deltatt på Etisk handel Norges kurs e.l. Deltakere må ha satt seg inn i virksomhetens innkjøps- og/eller sourcing-strategi, mål og utfordringer innen etisk handel. Forståelse av virksomhetens prosedyrer for prissetting av produkter er en fordel.

Kursavgift og vilkår for påmelding

Kursavgift: 500 kr for medlemmer/3.000 kr for ikke-medlemmer

Påmeldingen er bindende. Ved avmelding 5 virkedager eller senere før kursdagen, eller ved no-show, må hele kursavgiften betales.

Merk: Dette kurset er ikke for konsulentselskaper og konkurrerende virksomheter til Etisk handel Norge e.l.

Transport: 

Våre lokaler i Hausmanns gate 19 ligger sentralt til i Oslo, og vi oppfordrer alle deltakere til å benytte seg av kollektivtransport til arrangementet. Kontoret er 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, og nærmeste kollektivstopp er Nybrua (trikk), Jakob Kirke (buss), Hausmanns Bru (buss/trikk) og Grønland (t-bane).