Møt oss på Arendalsuka!

Arendalsuka
Espen Utaker 9065
Espen Utaker
Markeds- kommunikasjonsansvarlig
Etisk handel Norge arrangerer tre spennende seminarer, samt en mingle-fest på Arendalsuka i august. Legg inn tidspunktene i kalenderen din!

Vi ser fram til å se deg på våre arrangementer under Arendalsuka.

Mandag 12.8 kl. 17-18: Hva viser resultatene etter to år med åpenhetsloven?

Har norske virksomheter oppnådd mer ansvarlige leverandørkjeder? Vi spør representanter fra næringslivet og politikere. Vi lanserer også ny utgave av Åpenhet om ansvar, hvor vi har samlet gode eksempler fra våre medlemmers aktsomhetsvurderinger. 

Sted: Impact Hub, Torvgata 7.

Se mer om programmet på denne siden hos Arendalsuka.no.

Mandag 12.8 kl. 18.15 – 21.00:

Minglekveld for medlemmer og venner av Etisk handel Norge og andre interesserte. Sammen med Goodwill arrangerer vi en sosial happening i toppetasjen på Det lille hotell. Og er det fint vær, er det få steder det er bedre å være enn på takterassen.

Adressen er: Det lille hotell, Torvagata 5. Opp sidegaten for Impact Hub.

Tirsdag 13.8 kl. 08.30 -09.45: Norsk næringsliv i krig og konflikt

Det blir lett frokostservering fra kl. 08.30. Selve arrangementert begynner kl. 09.00.

Det har foregått en lengre debatt om hvilket ansvar norske våpenselskaper har for å påse at deres varer og tjenester ikke brukes i krigføringen på Gaza. Nammo blir beskyldt for å fraskrive seg sitt ansvar da de ikke har kontroll på blant annet hvor våpen og våpenkomponenter produsert av deres amerikanske datterselskap blir brukt. Vi ønsker en bred debatt om norske virksomheters ansvar for også å påse hvordan mottakere av norske produkter bruker dette utstyret. Delta i debatten sammen med statssekretær i UD Eivind Vad Petersson, advokat Mats Harlem i Redd Barna, daglig leder Heidi Furustøl i Etisk handel Norge, advokat Frode Elgesem i OECDs kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv og representant for norske våpenprodusenter.

Sted; Toppetasjen, Det lille hotell, Torvgata 5.

Les mer på denne lenken.

Onsdag 14.8 kl. 16.30-17.30: Made in China – Kan vi klare oss uten Kina?

Kina er suverent størst på grønn teknologi og farten i det grønne skiftet. Men teknologien vi trenger til det grønne skiftet er også forbundet med stor fare for brudd på menneskerettigheter. Må vi velge klimasaken foran menneskerettigheter? Kan vi klare oss uten Kina i det grønne skiftet og i handel generelt? Og hva med sikkerhetsaspektet og en eventuell handelskrig mellom Kina og USA? Hvordan kan vi navigere i dette landskapet? Og hvordan går det egentlig med norske virksomheter i Kina? Vi får med oss egne medlemmer som handler fra Kina og eksperter for å diskuterer utfordringene som møter oss i handel med Kina.  

Sted: Biblioteker Arendal.

Mer informasjon finner du på denne lenken.

Likte du innholdet?

Del gjerne posten med andre

Flags of Israel and Palestine behind the barbed wire

Hvor langt srekker næringslivets ansvar seg i konflikter og krig? Les vår nye veileder

Tranemo

Velkommen til Tranemo Workwear AS som nytt medlem