Bli med til Paris og OECD-forum for ansvarlig næringsliv 13.-17. februar

Paris, møte i OECD

Etisk handel Norge er involvert i flere av arrangementene på OECDs 10. forum for Responsible Business Conduct denne uka, og mange seminarer går også digitalt. OECDs retningslinjer er nå under revidering og de vil bli diskutert på ministermøtet parallelt og statssekretær fra Nærings- og fiskeridepartementet deltar.

Det er tekstilteamet og daglig leder som tar turen til OECDs hovedkvarter i Paris.

– Selv om forumet har garment and footwear i tittelen, så er arrangementene også relevante for alle som jobber med eller er interessert i ansvarlig næringsliv, og forumet er en viktig møteplass, sier Heidi Furustøl, daglig leder i Etisk handel Norge.

Aktsomhetsvurderinger i praksis

I år fokuseres det spesielt på hvordan aktsomhetsvurderinger gjøres i praksis, både med sirkulær-økonomi og levelønn, og om grønnvasking hvor også Forbrukertilsynet deltar. Etisk handel Norge er med i The Industry We Want – initiativet, og seminarer om innkjøpspraksis 14. februar kl 10 og 12.00 og aktsomhetsvurderinger i Vietnam fredag 17.februar kl 09.30. Og vår søsterorganisasjon Ethical Trading Initiative deltar i paneldiskusjon om exit fra Myanmar fredag 17. februar kl 11.30.

Samler flere hundre deltakere

OECD-Forumet samler mange hundre deltakere fra de i alt 38 OECD-landene, alt fra myndigheter, bedrifter, sivilsamfunn og flerpartssamarbeid slik som Etisk handel Norge.

– Vi har ikke møtt vårt internasjonale nettverk og samarbeidspartnere fysisk på over tre år. Derfor blir det ekstra viktig for oss å møtes ansikt til ansikt. Gode relasjoner er en forutsetning for godt samarbeid og resultater. Vi vil ta med oss mer kunnskap om alle de nyttige initiativene og verktøyene som finnes der ute, og dette vil komme våre medlemmer til gode, sier daglig leder i Etisk handel Norge, Heidi Furustøl.

– Det blir også veldig interessant å høre utfallet av ministermøtet og hva som er status på revideringen av OECDs retningslinjer, som regnes som gullstandarden innenfor samfunnsansvar, sammen med FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter. Det er ventet at dyrevelferd vil bli tatt inn i OECDs retningslinjer og vi har dyrevelferd i vår Code of Conduct for medlemmer.

OECD-møte samler flere hundre deltakere. Her fra en middag med våre internasjonale samarbeidspartnere, sist gang tilsvarende OECD-møte ble arrangert for tre år siden.

Levelønn høyt på agendaen

– Levelønn er høyt på agendaen i årets forum og også i åpenhetsloven, og her har vi i Etisk handel Norge en egen levelønnsserie og arbeidsgruppe på levelønn ledet av vår egen Marthe Kielland Røssaak, som er leder for tekstilteamet. Røssaak sitter også i den internasjonale arbeidsgruppen på innkjøpspraksis som vil presentere egen plattform og verktøy tirsdag kl 10.00. Det må du få med deg, og mye mer, avslutter Heidi Furustøl.

 

Virtuelle seminarer:

 

Responsible Purchasing Practices: how can companies integrate responsible purchasing practices in their businesses?

Feb 14, 2023 | 10:00 AM – 11:00 AM

 

Towards industry transformation: Tracking progress on wages, purchasing practices, and GHG emissions commitments through The Industry We Want Dashboard

Feb 14, 2023 | 12:00 PM – 1:00 PM

Se alle virtuelle seminarer her

Greenwashing your clothes? Addressing unsubstantiated sustainability claims in the garment and footwear sector

Feb 17, 2023 | 9:30 AM – 11:00 AM

 

Due diligence in conflict-affected and high-risk contexts: Enhanced due diligence or responsible disengagement? Myanmar

Feb 17, 2023 | 11:30 AM – 1:00 PM

 

Implementing impactful due diligence: A practical perspective from Vietnam

Feb 17, 2023 | 9:30 AM – 11:00 AM

 

Se resten av programmet her

 

Likte du innholdet?

Del gjerne posten med andre

Tranemo

Velkommen til Tranemo Workwear AS som nytt medlem

ian-taylor-Qp2Oo15HLzA-unsplash

Pride handler om menneskerettigheter – næringslivet har også et ansvar