Kjøretøybatterier: Felles utfordringer, felles samarbeid?

Kjøretøybatterier er et fokusområde for mange og vi gjennomfører et medlemsforum for å diskutere erfaringer og kartlegge interesse for videre felles arbeid på temaet.

Kun for medlemmer

Om 5 måneder
8. februar
12:00
- 14:00

Hvor

Hausmanns gate 19

Språk

Norsk

Pris

Gratis, kun for medlemmer av Etisk handel Norge

Bidragsytere

Kjøretøybatterier inngår i mange ulike leverandørkjeder, både i transporttjenester og i kjøp av kjøretøy eller som et ledd i annen tjenestelevering. Det er en voldsom vekst i produksjon av batterier og denne veksten er en av navene i det grønne skiftet. Men det er også vesentlige utfordringer i produksjonen. Hvordan kan vi følge opp etisk handel og hvilke erfaringer har medlemmene?

Medlemsforumet arrangeres som et rundebord hvor vi presenterer utfordringer og noen erfaringer og diskuterer grunnlaget for felles innsats fremover. Noen relevante spørsmål vil være:

  • Hvor stor andel av kjøretøybatteriene produseres i Kina? Hva er blindspots?
  • Hvordan er leverandørkjedekontrollen i praksis hos ulike aktører?
  • Hvilke aktiviteter kan det være relevant for en arbeidsgruppen å gjøre felles?

Etisk handel Norge-medlemmet YES-EU er invitert til å dele erfaringer fra sitt arbeid med leverandørkjeden. YES-EU er forhandler av Yutong-busser i Norden, daglig leder Eirik Robert Christiansen er intervjuet i egen sak på etiskhandel.no. 

For mer bakgrunn se gjerne rapporten fra ETI Sverige Risiko for tvangsarbeid bak elbusser fra Kina i svensk kollektivtrafikk – Etisk Handel og artikkelen med intervju av vårt medlem YES EU og svar fra ETI Sverige. Shifting Gears rapporten fra IASJ (2020) kan også være relevant lesning.

Målgruppe:

Medlemsbedrifter og offentlige virksomheter. Medlemsforumet er rettet mot de som har ansvar for risikokartlegging, innkjøp eller leverandøroppfølging.

Kursavgift og vilkår for påmelding:

Gratis. Kun for medlemmer av Etisk handel Norge.

Transport:  

Våre lokaler i Hausmanns gate 19 ligger sentralt til i Oslo, og vi oppfordrer alle deltakere til å benytte seg av kollektivtransport til arrangementet. Kontoret er 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, og nærmeste kollektivstopp er Nybrua (trikk), Jakob Kirke (buss), Hausmanns Bru (buss/trikk) og Grønland (t-bane).