Åpenhetsloven – venn eller fiende?

Mange bedrifter og organisasjoner synes kravene i åpenhetsloven er krevende. Er åpenhetsloven blitt en venn eller fiende?

Kun for medlemmer

Om 8 måneder
19. oktober
13:30
- 15:30

Hvor

Hausmanns gate 19, 0182 Oslo

Språk

Norsk

Pris

Gratis

Bidragsytere

Heidi Furustøl
Heidi Furustøl
Daglig leder, Etisk handel Norge
Bente Øverli
Berit Øverli
Nestleder Forbrukertilsynet
Christoffer Bjørnum
Christoffer Bjørnum
Seksjonssjef Forbruketilsynet

Mange svettet for å bli ferdig med den første rapporteringen til åpenhetsloven før sommeren. Flere synes de bruker uforholdsmessig mye tid på arbeidet med aktsomhetsvurderinger, mens andre er mer positiv innstilt. Vi stiller spørsmålet: Er åpenhetsloven blitt en venn eller fiende?

Vi får besøk av Forbrukertilsynet som har tatt turen fra Porsgrunn. Dette er en gyllen anledning til å komme med dine synspunkter og spørre Forbrukertilsynet om det du og din organisasjon lurer på med åpenhetsloven.

Forbrukertilsynet skal føre tilsyn med den ett år gamle åpenhetsloven, og tilsynet skal gi både generell veiledning og være et sanksjonsorgan for bedrifter og organisasjoner som ikke følger åpenhetslovens krav. Som del av veiledningen har Forbrukertilsynet laget en omfattende veiledningstekst tilgjengelig på deres nettsider som oppdateres fortløpende. Etisk handel Norge har også veiledning åpen tilgjengelig på våre nettsider etiskhandel.no/bedrift/ og vi har også laget en rapport Åpenhet om ansvar med eksempler fra våre medlemsorganisasjoner på deres aktsomhetsvurderingsarbeid på alle 6 trinnene. 

Målgruppe:

Medlemsmøtet er for alle medlemmer i Etisk handel Norge. 

Transport:

Våre lokaler i Hausmanns gate 19 ligger sentralt til i Oslo, og vi oppfordrer alle deltakere til å benytte seg av kollektivtransport til arrangementet. Kontoret er 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, og nærmeste kollektivstopp er Nybrua (trikk), Jakob Kirke (buss), Hausmanns Bru (buss/trikk) og Grønland (t-bane). 

Påmelding:

Påmeldingen er bindende. Ved avmelding 3 virkedager eller senere før kursdagen, eller ved no-show, må en avgift på kr 500 betales. Frist for påmelding 13.10. 

NB! Dette arrangementer har kun fysisk oppmøte!