Skjermbilde 2020-04-15 kl. 12.05.41

Opplæring i rettigheter gir bedre kommunikasjon

En ny rapport fra Axfoundation viser at over 62% av kinesiske fabrikk-arbeidere kommuniserer bedre med sine ledere og har fått bedre arbeidsmiljø etter at de ansatte fikk opplæring i sine rettigheter gjennom Quizrr sitt digitale treningsprogram.

Undersøkelsen viser at den digitale undervisningen og treningen arbeiderne på 19 fabrikker har vært med på, har gitt gode resultater. Opplæringen har særlig fokusert på arbeidernes rettigheter og ansvar. Rapporten, som dekker leverandører som leverer varer til kjeder som Axfood, Martin & Servera, KICKS, Filippa K og Åhléns, indikerer at arbeidsmiljøene har blitt bedre etter at arbeiderne deltok i Quizrr sitt treningsprogram.

 

  • 62 prosent av arbeidstakerne svarer at opplæring førte til forbedret kommunikasjon mellom arbeidere og ledere.
  • 94 prosent av arbeidstakerne svarer at det har vært valg av arbeider-representanter.
  • 54 prosent av lederne sier at opplæringen har ført til at arbeidsrelaterte klager har løst seg.
  • Rapporten er basert på 1869 svar fra 1315 arbeidere og 554 ledere på 19 fabrikker.
  • Quizrr er et svensk EdTech-selskap som tilbyr innovative opplæringsløsninger for å fremme samfunnsansvar og kapasitetsbygging i globale forsyningskjeder.
  • Rundt 180.000 arbeidere på 427 fabrikker har til nå deltatt i Quizrr sitt undervisningsopplegg globalt. (Kilde: Quizzr)

– Et flertall av arbeidere og ledere som svarte på undersøkelsen, viser til en økning av arbeiderrepresentasjon, etterfulgt av demokratiske valg og deltakermøter. Mer enn halvparten av de spurte hevder disse endringene skjedde etter opplæringen, forteller programdirektør Viveka Risberg i Axfoundation.

Etisk handel Norge og Quizrr har samarbeidet om digital opplæring i medlemmers leverandørkjeder siden 2015. Les mer om samarbeidet og hva vi har oppnådd her.

(foto øverst i artikkelen: Quizrr)

Medlemskap

Medlemmer i Etisk handel Norge får tilgang til rådgivning, verktøy og ressurser som hjelper deg med utfordringer knyttet til etisk handel