Åpent for alle

Åpenhetsloven og oppdateringer fra EU

Åpent for alle

Om 3 måneder
22. oktober
09:00
- 10:00

Hvor

webinar

Språk

Norsk

Pris

Gratis

Bidragsytere

Monica Dalberg
Monica Dalberg
Seniorrådgiver
Kaja DSC_7481
Kaja Elise Gresko
Seniorrådgiver

Program

I dette webinaret får du en innføring i åpenhetsloven og oppdateringer fra EU hva gjelder bærekraft. Vi går gjennom plikten i åpenhetsloven, å gjennomføre aktsomhetsvurderinger. Her viser vi til OECD-modellen 6 steg og eksempler på god praksis. Vi informerer også om de siste oppdateringene fra EUs raske og ambisiøse utvikling på feltet og hva det vil si for norske virksomheter. 

 Åpenhetsloven har et todelt formål om både å sikre forbrukere, organisasjoner, fagforeninger og andre tilgang til informasjon om grunnleggende menneskerettigheter og arbeidsforhold i virksomheter og i leverandørkjeder, samt å bidra til å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid. Loven legger opp til at selskaper må ta et større ansvar for å sikre anstendige arbeidsvilkår i sin leverandørkjede gjennom å foreta aktsomhetsvurderinger og rapportere på dem.

Etisk handel Norge var representert i Etikkinformasjonsutvalget ved daglig leder Heidi Furustøl og har bidratt til utvalgets rapport og utformingen av selve lovforslaget. I over 20 år har vi bistått hundretalls norske bedrifter med gjennomføring av aktsomhetsvurderinger, og vi er glade for at Åpenhetsloven nå er iverksatt.

Vi jobber for at våre medlemmer skal være ledende på aktsomhetsvurderinger og leverandørkjedestyring. Vårt objektive basisnivå og benchmark er spesialdesignet for å overholde lovkravene i henhold til Åpenhetsloven, og våre medlemmer får tilgang på ekspertise og individuell oppfølging for å oppnå basisnivået innenfor to års medlemskap.