Login

Kun for medlemmer

Arbeiderrepresentasjon i kinesiske leverandørkjeder

Det finnes ikke fagforeningsfrihet i Kina. Hvordan kan man allikevel fremme arbeidernes stemme? Finnes det et handlingsrom for forbedring, eller trekker bedrifter seg ut av kinesiske leverandørkjeder?

Kun for medlemmer

Om 1 måned
1. november
13:00
- 15:00

Hvor

Hausmannsgate 19

Språk

Norsk

Pris

Arrangementet er gratis og kun for medlemmer
Kaja Elise Gresko
Kaja Elise Gresko
Seniorrådgiver
Cathrine Berg-Nielsen 240x240 DSC_7326
Cathrine Berg-Nielsen
Seniorrådgiver

Fri fagorganisering er et viktig fundament i arbeidet med ansvarlig forretningspraksis, og kan bidra til forbedringer innen flere områder, som kollektive forhandlinger, anstendig betaling, levelønn, overtid, HMS og diskriminering. I Etisk handel Norges prinsipperklæring forplikter alle medlemmer seg til: 

 

Dersom retten til fri organisering og/eller kollektive forhandlinger er begrenset ved lov, skal arbeidsgiveren legge til rette for, og ikke hindre alternative mekanismer for fri og uavhengig organisering og forhandling. 

 

  • Hvordan kan man oppfylle denne forpliktelsen i praksis når man handler med Kina?  

 

Kom på medlemsforum 1. november og del erfaringer med andre medlemmer. Hvordan kan man jobbe praktisk med kapasitetsbygging på kinesiske fabrikker og tilrettelegging for arbeiderrepresentasjon? 

 

 

Målgruppe 

Medlemsbedrifter og offentlige virksomheter. Kurset er rettet mot de som har ansvar for å utføre eller redegjøre for aktsomhetsvurderinger, innkjøp, og/eller har ansvar for å følge opp leverandører. 

 

Transport 

Våre lokaler i Hausmanns gate 19 ligger sentralt til i Oslo, og vi oppfordrer alle deltakere til å benytte seg av kollektivtransport til arrangementet. Kontoret er 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, og nærmeste kollektivstopp er Nybrua (trikk), Jakob Kirke (buss), Hausmanns Bru (buss/trikk) og Grønland (t-bane).