Vet du hva du bygger med?

Byggebransjen har et stort potensial til å jobbe systematisk og målrettet med etisk handel i leverandørkjeden. Harald V. Nikolaisen forteller at bærekraftig forretningspraksis er helt avgjørende for Statsbygg:

Vi må, så langt det er praktisk mulig, kunne være trygge på at de varene vi putter inn i Statsbygg sine prosjekter, ikke produseres under helsefarlige forhold, at de ikke produseres av barn, og at folk har anstendige arbeidsforhold og anstendig lønn.

Samtidig kan det være utfordrende å sikre anstendige arbeidsforhold til bunns i en lang leverandørkjede. Nikolaisen understreker at bærekraftig forretningspraksis må bli mer enn en festtale – det må omsettes til praktisk handling inn i kulturen og den daglige driften i virksomheten. Dette krever kompetanse, samarbeid og koordinering.

Statsbygg og Etisk handel Norge inviterer offentlige byggherrer til seminar om hvordan samarbeid og koordinering kan bidra til bedre arbeidsforhold i steinindustrien. Seminaret holdes den 9. september. Se her for info og påmelding.

Medlemskap

Medlemmer i Etisk handel Norge får tilgang til rådgivning, verktøy og ressurser som hjelper deg med utfordringer knyttet til etisk handel