Euro currency bank notes, isolated towards white background

Tl-samarbeid: Korrupsjon blir fast kurstema

Denne uken holdt  TI-leder Guro Slettemark og IEHs Reidun Blehr Lånkan  (se bildet) antikorrupsjonskurs for privat og offentlig sektor.

-Korrupsjon er så mye mer enn den brune konvolutten under bordet, sier Guro Slettemark, leder av Transparency International Norge. Et av hennes budskap til kursdeltakerne var nettopp de mange ulike formene for korrupsjon, noen opplagte andre i gråsonen.

-Antikorrupsjonsarbeidet er en selvsagt del av vårt arbeid med å fremme ansvarlige leverandørkjeder der arbeider-, menneskerettigheter og miljø ivaretas. Hvis det er et korrupt system i bunn, kan en ikke vite hvordan arbeiderne egentlig har det eller om utslippstillatelsene er reelle, sier Blehr Lånkan.

Dilemmatrening

Hva gjør du hvis en potensiell leverandør gir deg en gave? var en av oppgavene. Er det greit å si ja til gratisbilletter til fotballkampen hvis bedriften din har vært med å sponse turneringen? var en annen.

Medlemskap

Medlemmer i Etisk handel Norge får tilgang til rådgivning, verktøy og ressurser som hjelper deg med utfordringer knyttet til etisk handel