Åpent webinar: Hva betyr Åpenhetsloven for norske virksomheter?

Åpenhetsloven er til behandling i Stortinget. Dersom loven vedtas vil nesten  9000 norske virksomheter bli pålagt å rapportere på aktsomhetsvurderinger. Store og mellomstore virksomheter bør derfor allerede nå forberede seg på hva loven vil bety.

Tilsvarende webinar holdes også 23. juni 2021.

I dette webinaret får du en kjapp innføring i Åpenhetsloven og hvordan din bedrift kan jobbe for å overholde disse kravene. Daglig leder Heidi Furustøl forklarer hva Åpenhetsloven vil bety for norske selskaper, aktsomhetsvurderings-metodikkens 6 steg gjennomgås og eksempler på god rapportering presenteres av seniorrådgiver Simen/Silje.

Webinaret er uforpliktende og åpent for alle.

PROGRAM

09.00-09.15 Hva er Åpenhetsloven? Ved daglig leder Heidi Furustøl
09.15-09.45 Gjennomføring og rapportering på aktsomhetsvurderinger ved Seniorrådgiver Simen Høy Dypvik/Silje Eger
09.45-10.00 Spørsmål og svar fra deltakerne

Den foreslåtte Åpenhetsloven har et todelt formål om både å sikre forbrukere, organisasjoner, fagforeninger og andre tilgang til informasjon om grunnleggende menneskerettigheter og arbeidsforhold i virksomheter og i leverandørkjeder, samt å bidra til å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid. Loven legger opp til at selskaper må ta et større ansvar for å sikre anstendige arbeidsvilkår i sin leverandørkjede gjennom å foreta aktsomhetsvurderinger og rapportere på dem.

Etisk handel Norge var representert i Etikkinformasjonsutvalget ved daglig leder Heidi Furustøl og har bidratt til utvalgets rapport og utformingen av selve lovforslaget. I over 20 år har vi bistått hundretalls norske bedrifter med gjennomføring av aktsomhetsvurderinger, og vi er glade for at Åpenhetsloven  nå ligger an til å bli vedtatt.

Vi jobber for at våre medlemmer skal være ledende på aktsomhetsvurderinger og leverandørkjedestyring. Vårt objektive basisnivå og benchmark er spesialdesignet for å overholde kommende lovkrav, og våre medlemmer får tilgang på ekspertise og individuell oppfølging for å oppnå basisnivået innenfor to års medlemskap.

Meld deg på gjennom skjemaet under: