Åpent for alle
Pris
Etisk handel Norge inviterer medlemmer og andre til årets tredje dagligvareforum. Målet for forumet er erfaringsdeling rundt aktuelle problemstillinger og inspirasjon basert på god praksis i bransjen.
Flere enn én av fem, eller over hundre millioner oppdrettsfisk dør årlig før de skal slaktes i norske oppdrettsanlegg. Den høye dødeligheten i norsk fiskeoppdrett har fått mye oppmerksomhet i løpet av de siste årene, senest i Havbruksmeldingen som ble vedtatt 10. april 2025.
Hva er status på forbedringstiltak anbefalt av Dyrevernalliansen og andre de siste årene? Hvilke krav kan kundene i leverandørkjeden stille til sine leverandører for å bidra til forbedringer? Og hva er egentlig ‘best i bransjen’ anno 2025 hva angår dyrevelferd?
Etisk handel Norge og Dyrevernalliansen inviterer til forum for Etisk handel Norges medlemmer og andre som produserer, kjøper eller videreselger oppdrettsfisk.
Program
13.00-13.10 | Velkommen ved Etisk handel Norge |
13.10-13.35 | Introduksjon til og status på dyrevelferd hos oppdrettsfisk ved Céline Nova Løstegård, veterinær, Dyrevernalliansen |
13.35-14.00 | Mattilsynets tilsynsvirksomhet
ved Aud Skrudland, seniorrådgiver, Mattilsynet |
14.00-14.15 | Pause |
14.15-14.40 | Å investere i tiltak for bedre dyrevelferd
ved Ketil Rykhus, samfunnskontakt, Sinkaberg AS |
14.40-14.55 | ASC, økologisk sertifisering, Global Gap m.m. – hva er potensialet?
ved Monica Nordberg, fiskehelsebiolog, Dyrevernalliansen |
14.55-15.30 | Samtale og Q&A
|
Etisk handel Norge
Etisk handel Norge Hausmanns gate 19, 0182 Oslo
Telefon: 21 09 04 90
E-post: info@etiskhandel.no
org. nr. 982 929 474