Kurs - Risikostyring og kontraktsoppfølging av etiske krav i offentlige innkjøp - Etisk Handel
Internt kurs

Kurs – Risikostyring og kontraktsoppfølging av etiske krav i offentlige innkjøp

icon calendar 28.11.19 icon separator 28.11.2019 icon clock09.00 icon separator 15.00 icon calendarEtisk Handel Norge, Hausmannsgate 19, Oslo
Event image
  • ikon ticket Pris medlemmer: kr 950.-
  • ikon ticket Pris ikke medlem: kr 4200.-
Meld på

§5 i lov om offentlige anskaffelser pålegger oppdragsgivere å ha egnede rutiner for å fremme respekt for grunnleggende menneskerettigheter i risikoanskaffelser. Kontraktsoppfølging av etiske krav gjøres på bakgrunn av en god, relevant og aktuell risikoanalyse på land, sektor og produktnivå. Sannsynlighet for brudd og alvorlighetsgrad er bestemmende hva som prioriteres først i oppfølgingen.

Målgruppe

Innkjøpsledere, innkjøpere og kontraktsforvaltere i offentlige virksomheter. Medlemmer og ikke-medlemmer kan delta. Medlemmer har fortrinn (se lenger ned). Maks 16 deltakere.

Innhold – hva lærer du?

Etter gjennomført kurs har deltakerne god kunnskap om sammenhengen mellom risiko og kontraktsoppfølging og metode / verktøy for kontraktsoppfølging.

  • Prinsipper for risikoanalyse og -styring
  • Metode for risikoanalyse
  • Metode, verktøy og prosess for kontraktsoppfølging

Kurset inngår i Etisk handel Norges opplæringsprogram for offentlig sektor. Programmet består av: 1) Risikostyring og menneskerettigheter i offentlige anskaffelser, 2) Kontraktsoppfølging av etiske krav i offentlige anskaffelser, 3) Hvordan stille og evaluere kvalifikasjonskrav for etisk handel? For nye anbefaler vi grunnkurs i etisk handel.

Tidligere deltakere:

Et meget bra kurs som gir engasjement for å jobbe videre i egen bedrift

Bra og nyttig med en praktisk tilnærming og erfaringsutveksling, øvelser og diskusjoner

Forkunnskaper:

Ingen krav til forkunnskaper, men det er en fordel at deltakere har grunnleggende kunnskap om etiske krav i offentlige anskaffelser. Les mer på våre nettsider og Difis nettsider.

Forberedelse og gjennomføring

Kurset bygger på veilederen «Risikostyring og kontraktsoppfølging av etiske krav i offentlige anskaffelser», som deltakerne skal lese før kursstart. Den kan lastes ned her. Rapporten «Arbeidstaker- og menneskerettigheter i offentlige anskaffelser: en undersøkelse om anvendelse av etiske krav i høyrisikoanskaffelser» (IEH og Difi 2016) er også relevant og kan lastes ned her. Før kurset vil deltakere motta e-post om evt. forberedelser.

Kurset er en kombinasjon av forelesning, oppgaver og diskusjon.

Varighet

1 dag (seks timer). Kurset holdes 2 ganger per år

Kursavgift og vilkår for påmelding

Kr 950 for medlemmer av Etisk handel Norge og kr 4.200 for ikke-medlemmer. Avgiften inkluderer servering. Eventuell overnatting må bestilles og betales av deltaker.

Medlemmer har fortrinn inntil fire uker før kursdato. Deretter åpnes det for ikke-medlemmer. Ikke-medlemmer må gjerne melde seg på tidligere, men settes på venteliste. Fire uker før kursdato får ikke-medlemmer beskjed. Deretter er det førstemann til mølla.

Frist for påmelding er to uker før kursstart. Påmeldingen er bindende. Vi tar forbehold om at arrangementet kan avlyses ved få påmeldte. Deltakere får i så fall beskjed minimum 10 virkedager før arrangementet. Du kan melde deg av med minst 10 virkedagers varsel. Da bortfaller deltakeravgiften. Ved avmelding 5, eller færre, virkedager før arrangementet faktureres avgiften i sin helhet. Ved godkjent fravær faktureres ikke deltaker.

Kursholder

Magne Paulsrud

Magne Paulsrud

Seniorrådgiver

Magne har vært i Etisk Handel Norge siden 2007. Han er fagansvarlig for etiske krav i offentlige innkjøp, og en av landets fremste eksperter på feltet. Magne har en mastergrad i samfunnsgeografi, og har også studert økonomi, internasjonal markedsføring og russisk.