Etisk handel Norge

Hvordan sikre anstendig arbeid og respekt for menneskerettighetene i råvareleddet? Arendalsuka

icon calendar 18.08.21 icon separator 18.08.2021 icon clock16.00 icon separator 17.00 icon calendarBærekraftshuset, Torvgata 7, Arendal. Arrangementet streames.

Etisk handel Norge inviterer til panelsamtale på Arendalsuka om anstendig arbeid og menneskerettigheter i råvarene som finnes i produktene vi alle forbruker – soya og bomull.

Åpenhetsloven vil pålegge norsk næringsliv å kjenne til og håndtere risiko for negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i leverandørkjeden. Dette inkluderer råvareleddet hvor vi vet det finnes mye risiko som kan være vanskelig å avdekke. Barnearbeid, tvangsarbeid, manglende HMS, overtid og lave lønninger er bare noen av utfordringene som i verste fall kan kjennetegne en råvarearbeiders hverdag. I denne panelsamtalen tar vi for oss råvarene soya og bomull, og snakker med norske virksomheter som har god erfaring med å håndtere risiko knyttet til råvareproduksjon. Hva fungerer, hva har de lært av å stille krav til leverandører og hva er utfordringene?

Kursholder

Hege Rivedal Ødegaard, Manager Supply Chain Sustainability, Denofa AS Kristina Furnes, Kommunikasjonssjef, Grieg Seafood AS Line Wesley-Holand, Leder næringsliv og internasjonal utvikling, Fairtrade Norge Annabelle Lefebure-Henriksen, Daglig leder, Fairtrade Norge Heidi Furustøl, Daglig leder, Etisk handel Norge