Grunnkurs bærekraftig leverandørkjedestyring - del 1 - Etisk Handel
Internt kurs

Grunnkurs bærekraftig leverandørkjedestyring – del 1

icon calendar 27.11.19 icon separator 27.11.2019 icon clock09.00 icon separator 12.00 icon calendarEtisk Handel Norge, Hausmannsgate 19, Oslo
Event image
  • ikon ticket Pris medlemmer: kr 550.-
  • ikon ticket Pris ikke medlem: kr 2200.-
  • ikon ticket NGOer og ideelle organisasjoner: kr 1000.-
Meld på

Etisk handel og bærekraftig leverandørkjedestyring er i økende grad nødvendig for å leve opp til krav og forventninger fra forbrukere, kunder fra privat og offentlig sektor, eiere, ansatte og media. Dette kurset gir deg en innføring i hva bærekraftig leverandørkjedestyring innebærer, og hvorfor det er relevant for din virksomhet. Kurset danner grunnlaget for flere kurs hos Etisk Handel Norge.

Målgruppe:

Kurset passer for alle private og offentlige virksomheter, men er spesielt egnet for CSR- og etisk handelsansvarlige, innkjøpere, ledere og andre stillingsfunksjoner som har en sentral rolle i arbeidet med bærekraftig handel. Innholdet er tilpasset virksomheter av ulik størrelse, og om virksomheten er i direkte eller indirekte kontakt med produsenter.

Kursinnhold og læringsmål:

I lys av internasjonale rammeverk og trender får du en grundig innføring i hva bærekraftig handel innebærer, og hvorfor det er relevant for din virksomhet, enten du er bedrift, i offentlig sektor, i fagbevegelsen, eller en NGO. Etter kurset vil du:

  • Forstå hva bærekraftig forretningspraksis innebærer
  • Forstå hvilket ansvar du og din virksomhet har for ivaretakelse av arbeids- og menneskerettigheter, beskytte miljøet og motarbeide korrupsjon på andre siden av kloden
  • Forstå hva en «Code of Conduct» er, og hvordan den danner grunnlaget for arbeid med bærekraftig leverandørkjedestyring
  • Forstå hvorfor og hvordan dette er relevant for akkurat deg og din bedrift

Forkunnskaper:

Det kreves ingen forkunnskaper, men du vil få mer ut av kurset ved å sette deg inn i hva din virksomhet gjør på feltet.

Forberedelse og gjennomføring:

Gjennomgang av egen strategi og rapportering på samfunnsansvar (hvis noe foreligger). Kurset gjennomføres ved hjelp av presentasjoner og diskusjoner.

Kursavgift og vilkår for påmelding:

  • Etsik Handel Norges medlemmer: kr 550
  • Ikke-medlemmer: kr 2200 (kr 1000 for NGOer og ideelle organisasjoner)

Avgiften inkluderer kursmateriell og enkel severing. Eventuell overnatting må bestilles og betales av hver enkelt deltaker. Påmeldingen er bindende. Etisk Handel Norge tar forbehold om at arrangementet kan avlyses ved få påmeldte, i så fall gis beskjed senest 10 dager før. Ved avmelding 9 dager eller mindre før kursdato må 25% av kursavgiften betales. Ved avmelding 5 virkedager eller mindre før (første) kursdagen, eller ved no-show, må hele kursavgiften betales.

Kursholder

Linn Aakvik

Linn Aakvik

Rådgiver

Linn kom til Etisk Handel Norge høsten 2018 fra FLEX, en London-basert NGO som arbeider med forebygging av menneskehandel. Hun har tidligere arbeidet med kompetansebygging og etisk handel i BBC Worldwide. Linn har en mastergrad i migrasjonsstudier fra UCL i London.