Kontakt oss

Etisk handel Norge

Introduksjon til levelønn

Levelønn har blitt et voksende tema blant norske og europeiske virksomheter. Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli i år, hvor formålet blant annet er å fremme anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester. Dette innebærer at arbeidere får «en lønn å leve av» (§3). 

Dette webinaret er en del av Etisk handel Norges webinarserie om levelønn, Living Wage Wednesdays. Webinarserien har som mål å øke våre medlemmers kunnskap om levelønn og gi praktiske råd og inspirasjon til hvordan dette kan arbeides med. Webinarserien inneholder medlemsmøter med presentasjoner fra eksterne eksperter, for å bidra til konstruktiv dialog, diskusjoner, deling av erfaringer og god praksis.  

Dette webinaret er en introduksjon til levelønn. Her vil vi gå gjennom grunnleggende konsepter og kunnskap relatert til levelønn. Vi vil også vise til relevante verktøy og ressurser. Vi vil gå gjennom følgende:  

  • Hva er en levelønn og hvorfor er dette viktig?  
  • Hva sier åpenhetsloven om levelønn?  
  • Tilgjengelige verktøy og ressurser 
  • Gjennomgang av levelønnsserien så langt 
  • Q&A 

 

Målgruppe 

Webinaret er for bedrifter og offentlige virksomheter. Webinaret er rettet mot de som har ansvar for å utføre eller redegjøre for aktsomhetsvurderinger, foreta innkjøp, gjøre prisforhandlinger med leverandører, og de med ansvar for å følge opp leverandører. 

Kursavgift og vilkår for påmelding 

Gratis. Kun for medlemmer av Etisk handel Norge. 

 

Kursholdere

Marthe Kilelland Røssaak 240 x240 DSC_7395

Marthe Kielland Røssaak

Seniorrådgiver Etisk handel Norge

Simen Høy Dypvik

Seniorrådgiver