Initiativ for etisk handel

IEH Blogg

Initiativ for etisk handel (IEH) blogger om aktuelle tema. Delta i debatten!

Stikker du hodet i sanden,  går du i følge med resten av flokken eller våger du å skille deg ut? Vi setter søkelyset på viktige tema innen etisk handel. Både gjennom våre egne blogger og andre aktuelle blogger om etisk handel og samfunnsansvar.

Løn på jorda

Løn på jorda

Arbeidarar som så langt har måtte satse på å få si løn i himmelen, er no nærare enn nokon gong å få ei anstendig løn på jorda, bloggar dagleg leiar i IEH, Per N. Bondevik, etter FairWage-konferansen i Genève.

Les mer »


Jobbar hardt, lenge, og einsformig

Jobbar hardt, lenge, og einsformig

Forbrukarinspektørane (FBI) har den siste veka hatt eit prisverdig og viktig fokus på tekstilbransjen, ein arbeidsintensiv bransje dei aller fleste av oss har tett på kroppen til dagleg.

Les mer »

Women and stuff

Women and stuff

When I told a colleague I was planning on writing a short blog article for International Women's Day she sent me an e-mail with some links, including the video below. In the subject field she wrote "Women and Stuff". It seemed like an appropriate tit...

Les mer »

Bruk makten din!

Bruk makten din!

Nå i førjulstida øker kjøpepresset. Det oppstår nærmest et press om å kjøpe flest mulig ting, skriver LO-sekretær Kristian Tangen i dagens utgave av Dagsavisen.

Les mer »


Bangladesh - A Lost Revolution?

Bangladesh - A Lost Revolution?

Svenske Swedwatch la nylig fram rapporten ”En förlorad revolution?”. En rapport om kvinnene som syr klærene våre. For tre millioner tekstilarbeidere i Bangladesh er livet alt annet enn en dans på roser. Marcus Borley i IEH blogger om rapporten.

Les mer »

I overkant billig?

I overkant billig?

Både seriøse og useriøse leverandører leverer varer til offentlig sektor. Når sistenevnte har vunnet offentlige kontrakter, hvilket ofte skjer, er ikke konkurransen rettferdig. Det bidrar også til å skvise seriøse leverandører ut av markedet. Det er ...

Les mer »

Det føles litt ubehagelig

Det føles litt ubehagelig

Det høres kanskje rart ut, men det er lov å importere, selge og kjøpe varer som er produsert under uforsvarlige forhold, for eksempel av barn eller under tvang.

Les mer »