Etisk handel Norge

Workshop: Kina

18. september 2019
Kl. 12:00-15:00
Kulturhuset (Laboratoriet), Youngs gate 6, 0181 Oslo
Linn Aakvik
linn@etiskhandel.no

Etisk handel Norge inviterer til en praktisk workshop med fokus på menneskerettighets- og miljøsituasjonen i Kina. Her får du bakgrunnsinformasjonen du trenger for å vurdere risiko for brudd på menneske- arbeidsrettigheter og miljøstandarder i din virksomhets leverandørkjede i landet.

Kina er en viktig handelspartner for norske bedrifter, og topper statistikken over sourcing-land for medlemmer av Etisk handel Norge. Menneskerettighets- og miljøsituasjonen i Kina er i stadig endring. Visste du for eksempel at Kina innførte ny miljølovgivning i 2019? Samtidig er situasjonen for sivilsamfunnet nå mer utfordrende enn tidligere.

Etisk handel Norge inviterer til en praktisk workshop med fokus på menneskerettighets- og miljøsituasjonen i Kina. Her får du bakgrunnsinformasjonen du trenger for å vurdere risiko for brudd på menneske- arbeidsrettigheter og miljøstandarder i din bedrifts/organisasjons leverandørkjede i landet. Dette blir en praktisk workshop med mulighet til å diskutere konkrete eksempler fra ulike bransjer og regioner.

I denne workshopen vil du lære mer om:

  • Kina som sourcing land: kontekst og ny utvikling
  • Prioriterte risiko-områder
  • Situasjonen i ulike regioner og bransjer

 

Ønsker du informasjon om en bransje/produktkategori eller region i Kina under workshopen? Send gjerne innspill til Linn Aakvik, linn(at)etiskhandel.no innen 10. september.

Kursavgift og vilkår for påmelding

Workshopen er gratis for medlemmer av Etisk handel Norge, pris for ikke-medlemmer kr. 2200. Avgiften inkluderer kursmateriell og servering. Eventuell overnatting må bestilles og betales av hver enkelt deltaker.

Påmeldingen er bindende. IEH tar forbehold om at arrangementet kan avlyses ved få påmeldte, i så fall gis beskjed senest 10 dager før. Ved avmelding 9 dager eller mindre før kursdato må 25% av kursavgiften betales. Ved avmelding 5 virkedager eller mindre før (første) kursdagen, eller ved no-show, må hele kursavgiften betales.

Kurset er fulltegnet, ønsker du å stå på venteliste? Send oss en mail på info@etiskhandel.no