Etisk handel Norge

Dialogmøte: Hvordan bidra til etisk produksjon av kirurgiske instrumenter?

21. januar 2019
Kl. 13:00-16:00
Fornebu
Melanor, Virke og IEH

Melanor (Medtek Norge og Lab Norge), Virke og Initiativ for Etisk Handel (IEH) inviterer til møte med tema «Samarbeid om utfasing av barnearbeid og tvangsarbeid, bærekraftige forretningspraksiser og bedre handelsmuligheter i produksjon av kirurgiske instrumenter».

I Sialkot i Pakistan tilvirkes om lag 80 % av den globale produksjonen av kirurgiske instrumenter. I 2007 ble det avdekket at barn ned i 7 års alder jobbet i lokale workshops med dette. Senere har det kommet flere undersøkelser som viser enkelte forbedringer, men at mye er uforandret.

Ethical Trading Initiative (ETI) – IEHs søsterorganisasjon i England – har tatt initiativ til et samarbeidsprosjekt som involverer internasjonale kunder, produsenter, bransjeorganisasjoner, leverandører (til offentlig og privat sektor), agenter / mellomledd, sivilsamfunnsorganisasjoner og fagbevegelse. Initiativet er basert på en erkjennelse om at samarbeid er den beste måten å håndtere strukturelle og krevende utfordringer i leverandørkjeden på – i og utover første produsentledd.

Mer informasjon og påmelding ligger her.