Initiativ for etisk handel

Unik innføring i viktigheten av arbeiderrepresentasjon

Initiativ for etisk handel (IEH) får nå besøk av en av verdens ledende eksperter på arbeiderrepresentasjon, organisasjonsfrihet og kollektive forhandlinger, Sterling Smith. Han tilbyr eksklusivt IEHs medlemmer en unik innføring på fagfeltet.

Dette kurset vil du ikke gå glipp av! For hva innebærer organisasjonsfrihet og kollektive forhandlinger? Og hvorfor er det viktig at arbeidere i globale leverandørkjeder selv kan jobbe for å sikre egne rettigheter?

Kursholder er Stirling Smith, en av verdens ledende eksperter på temaet. Han har tidligere jobbet for ILO, og gjort prosjekter på sosial dialog for blant annet Nike, H&M og IEH. Nå er han foredragsholder på IEH:Workshop 26. oktober - Arbeiderrepresentasjon - hvorfor og hvordan? som er for IEHs medlemmer.

Et mål i seg selv

Arbeiderrepresentasjon er et mål i seg selv, men også grunnleggende for å skape varig forbedring i leverandørkjeden. Det er en klar forretningsfordel knyttet opp mot arbeiderrepresentasjon; mer fornøyde arbeidere, økt produktivitet og færre streiker for å nevne noe. Likevel er dette noe mange bedrifter strever med.

Stirling Smith vil på workshopen fortelle hvordan du kan jobbe med leverandører, fagforeninger og andre interessenter for å styrke arbeiderrepresentasjon i egen leverandørkjede. Kurset passer for CSR- og etisk handelsansvarlige, innkjøpere, ledere og andre stillingsfunksjoner som har en sentral rolle i arbeidet med bærekraftig handel.

Du kan lese mer om IEH:Workshop - Arbeiderrepresentasjon - hvorfor og hvordan? Og melde deg på her

Tidligere deltakere om workshopen:

"Veldig interessant og nyttig worskhop!"


"Det beste kurset på etisk handel jeg har vært på!"


"Dette er et vanskelig tema, men Stirling har den nødvendige ekspertisen til å gjøre dette til et veldig godt kurs!"


Stirling Smith;var tidligere aktiv i britisk fagbevegelse, før han flyttet til India for å jobbe som teknisk rådgiver for ILO på HMS. Han har jobbet for DFID (Department For International Development) British Council, Fair Labour Association, fagforeninger, NGOer og ulike selskap. Han har ekspertkompetanse innenfor blant annet barnearbeid, migrantarbeidere, sosial dialog og industrielle relasjoner, HMS og kooperativer.